Este primeiro post servirá de referencia para que aos educadores lles sexa moito máis doada a explicación na aula deste primeiro tema: A vendima. Para isto, realicei un pequeno Power Point con algunhas imaxes que se caracterizan con todo o proceso da vendima e a continuación aporto a miña propia explicación deste proceso, xa que nalgunhas situacións pode resultar complicado a explicación aos cativos destas bebidas tan perxudiciais para a saúde.
POWER POINT
https://docs.google.com/present/view?id=dc73g77k_1gjzdvhf2
EXPLICACIÓN
Durante todo o ano, cóidanse as uvas ata que todas elas alcancen o grao, a cor e a acidez óptima para a súa recollida. O proceso da vendima realízase a man e por paraxes e selecciónanse as uvas individualmente en función do seu estado de maduración. Para desprender os acios de uva da cepa, os vendimadores empregan “corquetes” (coitelos curvos). Durante o proceso de vendima débese ter especial coidado de que todo o material que entra en contacto coas uvas estea en perfecto estado e limpo. O froito recollido deposítase en cestos de vimbio e en “comportas” de madeira. Estes recipientes son cargados en tractores e una vez que as uvas cheguen á bodega comeza inmediatamente o longo proceso de elaboración do viño.
Ciclo: segundo ciclo de 3 a 6 anos.
Área de coñecemento: coñecemento do entorno.
Bloque de contidos: aproximación á natureza.
Criterios de avaliación: identifica as propiedades físicas empregando os seus sentidos; pregunta e formula hipóteses baseadas nas experiencias cos obxectos e materiais; identifica os elementos do espazo topográfico; relaciona cada actividade profesional cos elementos que a identifican.
Fonte de documentación:
http://www.tierradevino.com/vendimia/2vendimia.htm
O Power Point está realizando por min.
Espero que sexa da vosa axuda.
Noelia Pérez López
No hay comentarios:
Publicar un comentario